Sain joskus joululahjaksi leikkimielisen kirjan, jossa oli jaoteltu erilaisia takamuksia, niiden muotoa, kokoa ja nimityksiä. Yksi älyttömimmistä oli varmasti räystäs*piip*, joka on nimensä puolesta kummitellut mielessäni, vaikkei koko kirjaa ole kai enää edes olemassa. Ainakaan minun nurkissani.

Näin tänään räystäs*piip* ilmielävänä, ja se oli aika lailla kiehtovaa. Mielikuvia herättävää. Ja sekin, että niitä on oikeastikin olemassa! Pakarat ja selkä siis muodostavat räystään, niiden väliin jää kolo. Luonnonoikun kantaja oli varsin näyttävän näköinen, isokokoinen nainen.

Räystäs*piip* olisi varmasti aika käytännöllinen; muut perheenjäsenet pystyisivät käyttämään sitä talousaskelmana ja siinä voisi kuljettaa pieniä esineitä. Mutta jääköhän sinne vettä, kun käy pesulla? Entä jos ei muistakaan ja sitten kastelee vaatteensa? Tai jos käy järvessä uimassa, ja räystääseen jää vaikkapa kala? Olisihan se nyt kohtalaisen noloa tepastella rannalla niin, että takapuoliammeessa hyppii särki. Ja jos senkin unohtaisi sinne! Ainutlaatuinen ekosysteemi saattaisi muodostua, kun kala eläisi ihosta irtoavalla kuolleella solukolla. Oma lemmikki..

Typerää, että mielenkiintoisimpia kysymyksiä ei yleensä kehtaa esittää. Mieleni kovasti teki.

 "Anteeksi, rouva, tuli tässä mieleeni, että kun te käytte suihkussa niin...?"

 

OLI KUULEMA ASIATON VIESTI. Poistelin sitten tuhmia sanoja.. Herkkiä ihmisiä :/